De overheid heeft eind juni aangegeven dat we eindelijk weer evenementen mogen organiseren. Het plan werd gepresenteerd door de overheid om aan het volk te laten zien dat ze meedenken om de culturele sector draaiende te houden. Maar hoe denkt de bezoeker over de regels en waar hebben we ons aan te houden? Of zijn deze versoepelingen toch schone schijn?

Richtlijnen
Er is nogal veel verwarring over het organiseren van evenementen binnen of buiten. Verschillende specialisten spreken elkaar tegen en zorgen voor enorme verdeeldheid en verwarring in de samenleving. Ook de vergunningstrajecten blijken plots moeilijker te zijn dan gedacht. Daar waar eerst gesproken werd over versnelde trajecten is dit plots teruggedraaid en zien organisatoren ook de creatieve concepten binnen de regels deze zomer moeilijk worden gemaakt. Schone schijn of versoepelingen? Wij zetten hier onze vraagtekens bij.

Wil ik het risico nemen om een evenement gedurende deze periode te organiseren?
Een terechte vraag die bij verschillende organisatoren leeft. Kan ik mijn evenement of festival niet beter verplaatsen? Is het wel veilig voor bezoekers en personeel? Wie dekt nog mijn kosten als de verzekering dit niet meer kan dekken? Wij hebben hier nog geen concreet antwoord op gevonden. Wel zien we dankzij ons evenementenonderzoek ‘COVID-19’, waar ruim 700 respondenten meegedaan van verschillende muziekstijlen, dat bezoekers dit jaar nog graag een evenement bezoekt. Dit onderzoek is afgenomen in april/mei 2020.

Evenementen vanaf 1 juli 2020?
Het is zaak dat de overheid serieuzer gaat kijken naar de culturele sector. Welke partijen blijven straks nog bestaan? Inmiddels zien we veel collega’s om ons heen verdwijnen. Het faillissement wordt aangevraagd. Een enorm gemis want juist deze activiteiten zijn voor mensen letterlijk van levensbelang. Ze zijn gewoon nodig als uitlaatklep of gewoon voor ontspanning. Net als voedsel zien wij vermaak ook als een primaire behoefte. Natuurlijk helpen alle kleine beetjes, maar meer duidelijkheid en financiële steun is wenselijk.

Ons team van WeCreate Group bestaat uit verschillende specialisten met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van marketing, events en technische oplossingen in de Benelux. Met een frisse blik werken onze experts in dit vakgebied aan uitdagende situaties. Met als resultaat: Wij leveren snel, verbluffende en creatieve oplossingen.

Binnen onze kenniseconomie heeft het WeCreate Group team de ervaring, technologie en het vermogen om te innoveren. Samen met ons team van professionals vormen wij de kracht en eenheid achter dit bedrijf. Wij durven te zeggen dat wij de markt als geen ander kennen en graag meedenken over effectieve marketing. Wij tillen graag jouw verhaal naar het hoogste niveau.

Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected]