In 2020 bestaat meer dan 18% van alle content op Facebook uit video’s. Videocontent doen het aanzienlijk beter dan een post met tekst en afbeelding. Uit verschillende onderzoekresultaten is gebleken dat video het best presterende inhoudstype op Facebook maar ook Instagram is. Door middel van video’s kun je het publiek een plaats op de eerste rij geven. En met het verhaal en de waarden van je merk is het makkelijker geworden om betrokken te raken.

Goede content is boeiend, visueel en inhoudelijk

In deze blog kijken we naar de meest voorkomende factoren bij het maken van video’s. Om dit te bepalen zijn we kritisch gaan kijken naar de juiste opbouw van een video. Goede content is boeiend, visueel en inhoudelijk. Natuurlijk is de video die je produceert niet altijd garantie voor succes.  Sommige video’s presteren beter dan andere, maar als je vanaf nu rekening houdt met de meest voorkomende fouten kun je de kans op succes vergroten.

Ons marketingbureau WeCreate Group heeft enkele basisregels op een rij gezet. Deze regels mag je zeker niet vergeten:

 1. Creëer vierkante video’s (1:1)
  Meer dan 92% van de Facebook-gebruikers gebruikt Facebook dagelijks op hun mobiel. Het videoverbruik op mobiel is sinds 2013 met 233% gestegen en meer dan de helft van de videoweergaven vindt plaats op mobiel. Vierkante video’s nemen 78% meer in beslag in de nieuwsfeed op mobiel dan op desktop.

   

 2. Trek de aandacht van je doelgroep binnen de eerste 3 seconden of kies voor LIVE
  Facebook-video’s worden automatisch afgespeeld om de aandacht van gebruikers te trekken en hen te overtuigen meer te bekijken. Trek aandacht met een korte berichtupdate: soms is het de titel van de video zelf (als dat overtuigend genoeg is). Over het algemeen is het eerste beeld al gericht om iemands interesse op te wekken.

   

 3. Werk met ondertiteling in je video’s
  Facebook-gebruikers kunnen de functie ‘automatisch afspelen met geluid’ uitschakelen en video’s worden automatisch zonder geluid afgespeeld als de mobiele telefoon in de stille modus staat. Als een kijker je video niet begrijpt zonder het geluid, verlies je waarschijnlijk die kijker en de mogelijkheid om je boodschap aan haar over te brengen. Om de boodschap duidelijk over brengen kun je vooraf aangeven dat de bezoekers zijn/haar geluid moet aanzetten.

   

 4. Tag ook ander pagina’s
  Een andere functie die je kunt gebruiken om te proberen jouw Facebook-video te verspreiden is het taggen van andere Facebook-pagina’s die hebben bijgedragen aan de video.

   

 5. Kies de juiste doelgroep
  Relevantie is een belangrijke sleutel tot succes en die het algoritme van Facebook in overweging neemt bij het rangschikken van berichten in de nieuwsfeed van gebruikers. Wij maken gebruik van deze methodes bij verschillende klanten.

   

 6. Boost je bericht met Facebook ADS
  Je kunt Facebook-advertenties platform gebruiken om video’s te promoten bij een specifieke doelgroep. Stel dat je een video heeft gemaakt over tafels in Maastricht. Met Facebook kun je mensen targeten die interesse hebben getoond in auto’s en die in Maastricht wonen.

   

 7. Werk met teasers
  We scrollen tegenwoordig selectief en snel door onze tijdlijn. Zorg dat je presentatie klopt . Zie het als een etalage. Je loopt naar binnen als je geprikkeld wordt. De bezoeker wil snel kunnen beslissen of het de moeite waard is om je video te bekijken.

  Voorbeeld: Het ‘next level’ sausje. Binnen 3 minuten zet jij dit overheerlijke sausje op tafel! Bekijk hieronder het recept.

  Een informatieve of pakkende titel, in combinatie met een relevante miniatuur, kan een geweldige formule zijn om de aandacht van mensen te trekken terwijl ze door hun tijdlijn scrollen.

   

 8. Zorg voor een call to action (CTA)
  Het hebben van een call-to-action (CTA) oftewel oproep tot actie voor je video is een geweldige manier om betrokkenheid te stimuleren, verkeer naar je website te leiden en zelfs kijkers om te zetten in klanten. Hoewel Facebook de call-to-action-functionaliteit voor video’s heeft verwijderd zijn er nog steeds verschillende gratis manieren om een ​​CTA toe te voegen aan je Facebook-video. Het team van WeCreate Group kan je hierbij helpen.


  Vergeet dat een duidelijke structuur niet mag ontbreken bij jouw contentplanning. Ons team van specialisten maakt toffe killer content en video’s. Van animatie tot presentatie!

Vind jij het lastig om te starten en heb je hulp nodig om jouw contentplanning naar een next level te tillen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

door Sander – Creative Director