Videomarketing is één van de, zo niet de, belangrijkste marketingtrends van vandaag de dag en waarschijnlijk ook voor de komende 5-10 jaar. Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het is om video op te nemen in jouw digitale marketingstrategie 2020/2021:

  • 70% van de consumenten zegt dat ze een merkvideo hebben gedeeld
  • 72% van de bedrijven zegt dat video hun conversieratio heeft verbeterd
  • 52% van de consumenten zegt dat het bekijken van productvideo’s hen meer vertrouwen geeft in online aankoopbeslissingen
  • 65% van de leidinggevenden bezoekt de website van de marketeer en 39% belt een leverancier nadat ze een video hebben bekeken

Video is verreweg de meest populaire manier waarop klanten meer willen weten over nieuwe producten of services. En denk niet alleen aan YouTube. Er zijn tal van manieren om meer betrokkenheid bij jouw videomarketing te stimuleren, aangezien je een videopost kunt maken of een live uitzending kunt starten op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Een van de problemen waarmee marketeers de afgelopen jaren te maken hebben gehad is de groeiende verschuiving naar mobiele apparaten. Die lange verkooppagina’s en e-mails van weleer vervagen snel omdat ze gewoon te moeilijk te lezen zijn op kleine mobiele schermen. Video kan echter dezelfde informatie weergeven in een indeling die perfect werkt, ongeacht het apparaat.

Als jouw site een video bevat, is de kans 50 keer groter om organische zoekresultaten te genereren in vergelijking met tekst. Waarom? Omdat mensen video-inhoud aantrekkelijker vinden en pusht Google pagina’s met video’s hoger in de ranglijst.

Één van de beste dingen van videomarketing is dat je de inhoud gemakkelijk opnieuw kunt formatteren. Stel je voor dat je een video hebt opgenomen voor je YouTube-kanaal. In plaats van het alleen op YouTube te publiceren, kun je ook:

  • Laat het transcriberen, zodat je een tekstversie van de video hebt
  • Zorg dat je de losse audiofile hebt zodat je het ook kunt gebruiken voor een mogelijke podcastaflevering
  • Gebruik videominiaturen in je e-mailmarketingcampagnes en het woord ‘video’ in onderwerpregels om de openingspercentages met 19% te verhogen
  • Publiceer de transcriptie op je blog onder een ingesloten YouTube-video voor een betere positie
  • Verander de transcriptie in een op zichzelf staand blogartikel met een korte herschrijving en toevoeging van relevante statistieken en afbeeldingen

Ons team van WeCreate Group bestaat uit verschillende specialisten met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van marketing, events en technische oplossingen in de Benelux. Met een frisse blik werken onze experts in dit vakgebied aan uitdagende situaties. Met als resultaat: Wij leveren snel, verbluffende en creatieve oplossingen.

Binnen onze kenniseconomie heeft het WeCreate Group team de ervaring, technologie en het vermogen om te innoveren. Samen met ons team van professionals vormen wij de kracht en eenheid achter dit bedrijf. Wij durven te zeggen dat wij de markt als geen ander kennen en graag meedenken over effectieve marketing. Wij tillen graag jouw verhaal naar het hoogste niveau.